ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Reşat Benli İlkokulu

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının I.Dönemi sona ermesiyle öğrencilerimize karneleri dağıtıldı. Anasınıf ve 1. sınıflarımızın ilk karne coşkularına okul yönetimi ve velilerimiz de eşlik etti. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Okulumuz çok amaçlı salonunda "Okullarda Orman" projesi kapsamında atık materyallerden geri dönüşüm sergisi düzenlendi.

Serginin organizasyonunu özveriyle üstlenen Meltem ÖZOCAK ve Rukiye GÖÇ öğretmenlerimize, sergimize büyük katkıları olan sınıf öğretmenlerimize, çalışmalarıyla destek veren öğrencilerimize ve velilerimize okul yönetimimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz 4-F sınıfı öğrencilerinden Boran ÖLÇÜ ,  Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Bağlı Bursa Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün Gemlik Kapalı Spor Salonunda 13.01.2024 tarihinde Düzenlediği Özel Bursa Karate Ligi Şampiyonasında 3. lük başarısı Elde etmiştir. Okul Müdürümüz F. Zehra DOĞAN öğrencimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Ock

Tepebaşı İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet FAİDECİ, okulumuzu ziyaret ederek çalışmalarımız ve okulumuz hakkında bilgi aldı. Ziyareti sırasında öğretmenlerimizle bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürümüz, onlarla sohbet etti.

Ock

Okulumuzda düzenlenen 'Baba Destek Programı' (BADEP) sona erdi. 13 hafta süren 'Baba Destek Programı' (BADEP) eğitim programına katılan babalara, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ara

Bakanlığımız tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda düzenlenen "Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma" yarışmasında 4-A sınıfndan Elif Buğlem IŞIK 1., 4-G sınıfından Elif Serra BAŞARAN 2. ve 4-C sınıfından Aylin ÇOBAN 3. olmuştur. Öğrenilerimizi tebrik eder, değerli jürimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

Proje kapsamında hazırlanan okul panomuzda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Kaymakamımız Sayın Sadettin YÜCEL, 26.12.2023 tarihinde okulumuza ziyarette bulundu.

Ara

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında okul panomuz güncellendi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz tarafından "15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI" hazırlanmıştır.

Bu çalışmada öğrencilerimiz 15 Temmuz Günü'nün anlam ve önemi, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık konularına yer vermiştir. Bu kapsamda resim ve şiir çalışmalarıyla gazetemiz içeriğine katkıda bulundular. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Reşat Benli İlkokulu olarak "Orman Okulu" projemizi başlattık. Oluşturulan timlerimiz sınıfları gezerek öğrencilerimiz bilgilendirdi.

Amacımız doğayı tanıyan, koruyan bilinçi nesiller yetiştirmektir.

Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında, geçen yıl aldığımız "Okulum Temiz" belgemiz yapılan denetim sonucunda yenilendi. Siz paydaşlarımızla belgemizi paylaşmaktan onur duyuyoruz.

Tüm çabamız öğrencilerimiz için...

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı  11.09.2023 tarihinde, Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY'un teşrifleriyle okulumuzda düzenlenen İlköğretim Haftası Töreniyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programımızda, öğrencilerimiz şiir okuyup, halk oyunları gösterisi ve ritim gösterisi sundular.

Okulların açılmasının ilk gününde Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY öğrencilere ve öğretmenlere seslendi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını, başarılarla dolu olarak geçmesini diledi.

Daha sonra 1. Sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, minik öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

Sınıfları ziyaretinin ardından Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, okulumuz öğretmenleriyle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

UYUM HAFTASI KAPSAMINDA;

04.09.2023 Pazartesi günü,

*Sabahçı Ana Sınıfı ve Sabahçı 1. Sınıf öğrencilerimiz 09.30-10.30 saatleri arasında,

*Öğleci Ana Sınıfı ve Öğleci 1. Sınıf öğrencilerimiz 11.00-12.00 saatleri arasında okulumuza geleceklerdir.

05.09.2023 Salı, 06.09.2023 Çarşamba, 07.09.2023 Perşembe ve 08.09.2023 Cuma günlerinde,

*Sabahçı Ana Sınıfı ve Sabahçı 1. Sınıf öğrencilerimiz 09.30-11.00 saatleri arasında,

*Öğleci Ana Sınıfı ve Öğleci 1. Sınıf öğrencilerimiz 11.30-13.00 saatleri arasında okulumuza geleceklerdir.

Eyl

Okulumuzda 01.09.2023 tarihinde saat 12:00’de çekilen Anasınıfı ve 1. Sınıf devre ve öğretmen eşleştirmesi kura çekimi sonrası oluşan Şube bilgileri haber içeriğimizde mevcuttur.