ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Reşat Benli İlkokulu

Ekm

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ve Eğitim Teknolojileri Birimleri tarafından organize edilen kod haftası etkinliğine "Haydi Kodla Eskişehir" diyerek 10 Ekim'de Reşat Benli İlkokulu olarak biz de katıldık. Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz kodlama etkinlikleri ile kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza , teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olacaktır. Okulumuzda Kodlama Haftası etkinliğini organize eden öğretmenimiz Gamze DURMUŞ' a , etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğretmeni Gamze DURMUŞ' un Azerbaycan, Arnavutluk, Portekiz, Romanya ve Türkiye' den katılan ortaklarla yürüttüğü TOPLADIM ÇIKARDIM ÖĞRENMEYİ BAŞARDIM e Twinning Projesi çalışmalarına devam ediyor. Projemizi açıklayacak olursak;

Oyun öğrenmenin temel gıdasıdır. Öğrenme oyunlaştırılarak kalıcı sonuçlar elde etmek mümkündür. Çocuğun

doğası gereği oyun her işin başıdır. Oyun varsa mutlaka öğrenme eylemi de vardır. Oyun öğrenme ile birlikte akıl ve duyguları da ele geçirir. Paylaşmaktır oyun. Eğlenirken öğrenilen, paylaşırken çoğalan. Tüm bunlar dikkate alındığında oyun bir öğrenme aracı olarak kullanılabilir.
Oyun tabanlı öğrenme yöntemini kullanarak öğrencilerin eğlenerek matematiği öğrenmesini sağlamak temel amacımızdır.

Ekm

Okulumuz öğretmeni Gamze DURMUŞ' un Kuzey Makedonya, İspanya, İtalya, Azerbaycan, Litvanya, Romanya ve Türkiye ortaklarıyla yürüttükleri MAGICAL WEBLAND e Twinning projesi eylül ayında çalışmalarına başladı.

Her çocuk içinde sihirli bir Dünya taşır. Bizler Projemizdeki geniş etkinlik çeşitliliği ile çocukların sihirli dünyalarına hitap etmeye çalışacağız. Bunu da 21.y.y. teknolojileri olan web 2 araçlarını kullanarak yapacağız. Çocukların yaratıcılığını geliştiren bireysel veya grup etkinlikleri yapıp, eğlenceli ve yaratıcı aktivitelerle ,eleştirel düşünme, analiz etme,problem çözme becerileri kazanmalarına katkı sağlayacağız.

Ekm

10-25 Ekim CodeWeek haftası kodlama etkinlikleri kapsamında STOP CORONA proje ekibimiz okulumuz Müdür Yardımcısı Kadriye YALÇIN yürütücülüğünde "Stop Corona eTwinning Proje İsmimizi Kodluyoruz." etkinliğini yaptılar. Katılım ve tamamlama sertifikalarını aldılar. Projede görev alan öğretmenimize ve öğrencilerimize okul yönetimimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda yürütülen eTwinning projelerinden STOP CORONA'da görevli öğretmen ve öğrenciler Hatay'da "Geleceğe Nefes"olmak adına fidan sahiplendiler.

Ekm

Okulumuz Müdür Yardımcısı Kadriye YALÇIN, projemizin Kurucu Ortağı olan Ankara ilimizdeki Sincan İlkokulu ile STOP CORONA isimli eTwinning projesini hayata geçirmişlerdir.

Yaşadığımız pandemi sürecinde okullarından uzak kalan öğrencilerimizi virüse karşı bilgilendirmek, alabilecekleri önlemleri akranlarıyla birlikte yapacakları etkinliklerle eğlenerek öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlayarak bilinç oluşturmanın hedeflendiği projede öğrencilerimizle birlikte çalışmalara başlandı. Sağlıklı çocuklar, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturur düşüncesinden hareketle, bu dönemde öğrencilerimizin kendilerini yalnız hissetmemesi, eğitim faaliyetlerine uzaktan devam etmesi ve akranlarıyla proje sürecinde de iletişim içinde olarak sosyalleşmeleri, sağlıklı ve mutlu bireyler olmaları fikri projenin temelini oluşturdu. Proje, öğrencilerin psikomotor, sosyal-duygusal, dil, bilişsel ve öz bakım gelişimine katkı sağlayan bir projedir.

Ekm

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından il yerel hedeflerimiz doğrultusunda Zaman Yönetimi ve Motivasyon kapsamında,

*Çocuğumuza verimli ders çalışma alışkanlığı kazandırma,

*Evde verimli ders çalışma,

*Verimli ders çalışma kontrol listesi,

*Çocuğunuza zaman yönetimini öğretmek konularında velilerimize ve öğrencilerimize bilgilendirici çalışmalar incelemeniz için haber içeriğimizde sunulmuştur.

Eyl

Corona virüs salgını nedeni ile eğitimlerine uzaktan eğitim modeli ile evlerinde devam eden öğrencilerden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimiz için okulumuzda EBA destek noktalası oluşturduk.  EBA destek noktamızda teknolojiye erişim eksikliği ve internet sorunu yaşayan öğrencilerimize gerekli imkanları sunduk. Böylelikle öğrencilerimiz canlı derslere katılma imkanı buldular.

Mrt

2-E sınıfı veli katılımlı etkinliğimizde velimiz Derya GICIR, çocuklarımıza "Küçük Prens" kitabını okudu ve origami çalışması yaptırdı. Etkinliğimize okul müdürümüz Süha GİRMEN de katıldı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Etkinlikleri için velimiz Derya Hanım'a ve öğrencimiz Yunus Emre'ye de çok teşekkür ederiz.

Şbt

Şubat ayı rehberlik konumuz olan "İnternetin güvenli  ve biliçli kullanımı" ile ilgili veli bültenimiz yayınlanmıştır.

Şbt

eTwinning Okulu olmak ile ilgili olarak okulumuz öğretmenlerinden Gamze DURMUŞ, Sümeyra GÜLMÜŞ, Aysun AYAZ, Nehir ALBAYRAK ve Elif ATİPLER eTwinning portalında bir webinar düzenlediler. Öğretmenlerimiz katıldıkları webinarda süreçle ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2019-2020 eğitim-öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantımızı 09 Eylül 2019 pazartesi günü okulumuz toplantı salonunda yaptık. Yeni döneme ait kararlarımızı alıp, bir yıla ait projelerimizi planladık. Tüm öğretmenlerimize yeni dönemde başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü kapsamında, "Milletin Sesi Mehmet Akif" temasına uygun olarak okulumuz öğrencileri ve çeşitli meslek gruplarından olan velilerimiz işbirliğiyle hazırladığımız İSTİKLAL MARŞI videomuz yayınlanmıştır. Emeği geçen kıymetli öğretmenlerimize, bizlere destek veren değerli velilerimize, sevgili öğrencilerimize ve proje yürütücüsü okul yönetimimize teşekkürlerimizi sunarız.

Video yayın adresimiz:  https://youtu.be/FHUfwYEUnM8